(?)

Wamel, 1 november 2014

Caspertocht en Spooktour                                                              0-0-0-0

Wamel, 31 oktober 2014

Spookboerderij                                                             -0-0-0-0-

Wamel, 4 september 2013

Wamel op zijn best met; “Goed, beter, best”.

Het begint een traditie te worden dat Wamel Centraal jaarlijks een bijzondere activiteit organiseert voor alle inwoners van Wamel.

Wie herinnert zich nog de spooktocht in 2011, of de verdwaaltocht van vorig jaar? Dit jaar is het thema: “Goed, beter, best”.

Het spektakel speelt zich af in en rond het VTC. Op 21 september om 15.00 uur barst de strijd om de Wamelse florijenen los. Je kunt je als vriendengroep aanmelden, als familie, met je sportclub, maar ook individueel. 

Wij stellen dan groepen samen van maximaal 8 personen. Met elkaar ga je dan de uitdaging aan. De groep die aan het eind, zo rond de klok van 19.30 uur, de meeste Wamelse florijnen verzameld heeft gaat met de prijs naar huis. We hebben aan veel opdrachten een Wamelse tintje meegegeven. De activiteit is geschikt voor jong en oud. Tussendoor is er ook een soort rode draad spel waarin duidelijk wordt hoe we in Wamel over een aantal zaken denken. In de komende weken zullen we daarvoor op verschillende plaatsen in het dorp nog een enquete afnemen.

Aanmelden:
Wil je meedoen dan kun je je opgeven via de site: www.wamel-centraal.simpsite.nl      Dit kan tot 14 september. Aanmelden kan ook op donderdag 5 september en dinsdag 10 september van 18.30 uur tot 20.00 uur bij het VTC in Wamel (Clarissenstraat). De inschrijfkosten bedragen € 3,50 p.p. Op de 21e graag om 14.30 uur aanwezig zijn zodat we om 15.00 uur ook echt kunnen starten.

Wamel centraal is een samenwerkingsverband van een aantal Wamelse verenigingen.

Het is niet toevallig dat deze activiteit op 21 september gehouden wordt. Die dag is het namelijk ook nationale burendag. Via het oranjefonds hebben we een financiële bijdrage gekregen voor deze dag, waarbij ontmoeting, gezamenlijkheid en plezier voorop staat. De prijsuitreiking is in de foyer van het VTC waar die avond nog volop de gelegenheid zal zijn om te genieten van de muziek en na te kletsen.

Wij hopen veel mensen te mogen begroeten de 21e. Doet u zelf niet mee dan is het ook erg leuk om even te komen kijken naar alle verrichtingen van uw dorpsgenoten. 

 

                                                     -0-0-0-0-

 

Wamel, 15 september 2012

(Ver)dwaaltocht door Wamel een groot succes!

Zaterdag 15 september rond 16.00 uur was het een drukte van jewelste bij het VTC in Wamel. Ruim 180 deelnemers hadden zich daar verzameld, wachtend op wat er ging komen. De deelnemers (van jong tot oud) waren verdeeld over 20 groepen. Iedere groep had de opdracht gekregen om een kruiwagen of bolderkar mee te nemen. Die was bedoeld om belangrijke zaken voor onderweg in mee te nemen; je weet immers niet wat je tegen komt op je dwaaltocht door Wamel.

Nadat de groepen te horen hadden gekregen op welke post zij moesten starten en de kruiwagen gevuld was met drinken kon de “barre tocht” beginnen. Verdeeld over het dorp waren 23 posten. Middels een plattegrond met nummers moesten de groepen van de ene post naar de andere post lopen. 

In totaal waren er ongeveer 60 vrijwiligers actief om alles in goede banen te leiden. Bij iedere post was een opdracht waarmee punten te behalen waren. De opdrachten waren erg divers; er werd een beroep gedaan op verschillende kwaliteiten (behendigheid, opmerkzaamheid, snelheid, denkvermogen, inzicht etc). Zo kon je scrabbelen op een reuzenbord en moest je raden welke liedjes je te horen kreeg.

En dat er zoveel details zitten in een filmpje van 30 seconden! Want hoeveel schapen zag je nou? En waren het nu 2 of drie kinderen die zwaaiden? Of wat te denken van een grote katapult waarmee je voetballen weg kunt schieten. Of het doolhof dat speciaal voor deze dag gebouwd was in het park en waar je al kruipend je weg in moest vinden.

Op een aantal plaatsen was het druk bij de posten omdat buurtgenoten langskwamen met koffie en gezellig bleven hangen. Op de Kloosterhof werd zelfs gezorgd voor soep en warme hapjes. Bij het Trefpunt kon iedereen onderweg een frietje halen.

Verder had iedere groep nog een boekje bij met foto’s en vragen die ze onderweg op konden lossen.

Om 20.00 uur stopte het spel en kwam iedereen weer terug naar het VTC.

Daar vond vervolgens nog een gezamenlijk eindspel plaats. Rene, die ook nog jarig was die dag, en Anthony vertelden verhalen over Wamel. Maar wie vertelde nu de waarheid? Koos je voor het rode vak van Anthony die speciaal voor vandaag helemaal in het rood gekleed was. Of nam je plaats in het witte vak van René in zijn witte pak? Had je het antwoord goed dan mocht je door voor de volgende vraag. Uiteindelijk bleek May het meeste te weten over Wamel, dat is des te opvallender omdat ze oorspronkelijk hier niet vandaan komt. Ze bewees daarmee hoe goed ze inmiddels ingeburgerd is.

Na het eindspel vond nog de prijsuitreiking plaats. Voor de groep met de meeste punten waren er “reispakketjes” met daarin een verrekijker, een zaklamp, kompas, regencape etc.

Na het succes vorig jaar van de spooktocht mogen we uit de vele positieve reacties  concluderen dat ook deze activiteit van Wamel Centraal een succes was. Wamel Centraal is een samenwerkingsverband tussen een aantal Wamelse verenigingen. We hopen met elkaar volgend jaar weer een verrassende en aansprekende activiteit te organiseren.

Was je er bij dan zeggen we graag tot de volgende keer. Heb je het dit keer gemist dan weet je dat je er de volgende keer bij moet zijn. Vanuit de organisatie willen we iedereen die, op welke wijze dan ook, meegewerkt heeft aan deze activiteit nog van harte bedanken.


-0-0-0-0-


Wamel, 12 november 2011

Spookboerderij     Caspertocht     Spooktour